Gratis advies via e-mail? Geen probleem.

 

Stel hier je vraag!

Schutz Natuursteen - industrieweg 7, Eijsden -  edwin@schutznatuursteen.nl0434092341

Natuurstenen grafsteen of grafmonument

Als een dierbare komt te overlijden, vormt een grafmonument, grafsteen of urn een waardevolle, tastbare herinnering. Al sinds mensenheugenis wordt natuursteen toegepast voor grafstenen en grafmonumenten. Dat is niet voor niets: natuursteen is een prachtig product, dat decennia na decennia zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Bovendien leent natuursteen zich uitstekend voor gravures. 
Al sinds 1880 levert Schutz Natuursteen grafstenen en grafmonumenten. Het was onze eerste ambacht en is nog steeds een van onze specialiteiten. 

Keuze voor natuursteen 
Welke soort natuursteen u kiest voor de grafsteen of het grafmonument is afhankelijk van uw wensen. Zo is graniet zeer goed bestendig tegen weersinvloeden en onderhoudsarm. Arduin en leisteen hebben een natuurlijke uitstraling, maar hebben wat meer onderhoud nodig. En marmer, zoals de vaak toegepaste soort Cristallino, is prachtig klassiek, maar heeft ook onderhoud nodig omdat het gevoelig is van zuren van onder meer zure regen.
Behalve de keuze voor het type natuursteen spelen ook aspecten als funderingstechnieken, duurzaamheid en constructie een belangrijke rol bij het vervaardigen van grafstenen en grafmonumenten. 


Informatie of advies?
Wilt u uw wensen voor een natuurstenen grafsteen of grafmonument bespreken? Of wilt u enkele opties bekijken? Bel ons of kom langs!